За результатами звіту неурядового
центру вивчення грипу в Потсдамі (Німеччина), одним з найдієвіших засобів
профілактики і боротьби із захворюваннями ГРВІ і грипом виявилося гаряче
червоне сухе вино. В ході експерименту, в якому взяли участь понад 4500 добровольців,
що випивали по 200 грам підігрітого сухого червоного вина із спеціями
(глінтвейну) в день, лікарі-імунологи виявили: вживання глінтвейну прискорює
одужання і підсилює імунітет.
Основа глінтвейну – червоне вино
володіє прекрасним антибактеріальним і антиоксидантним ефектом. Саме в
невеликих дозах воно має лікувальну дію на людський організм, уповільнює
старіння і підвищує імунітет. Вино містить більше флавоноїдів (природних
органічних сполук з яскраво вираженою антибактеріальною/антимікробною дією),
чим цитрусові, інші фрукти і ягоди, цибуля, зелений чай. При цьому флавоноїди у
вині володіють високою біодоступністю – легше знаходять доступ саме до тих
органів, яким вони необхідні.
Вино містить один з най
...
Читати далі »